hotelvak.be
nl
Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
EHL Hospitality Business School: waar toekomstig toptalent vorm krijgt
EHL combineert academische theorie met praktijkgerichte training, zodat studenten hands-on ervaring opdoen.

EHL Hospitality Business School: waar toekomstig toptalent vorm krijgt

Van de schoolbanken naar leidinggevende functies in internationale horecasector

De horeca- en hospitalitywereld is voortdurend in beweging. Een toekomstgerichte opleiding die inspeelt op de trends is dan ook cruciaal. Aan de top staat de Zwitserse EHL Hospitality Business School in Lausanne, een prestigieus instituut dat studenten innovatief voorbereidt op de dynamiek in de sector. Met een grondige pakket theorie, praktijkgerichte netwerkmogelijkheden en digitale hulpmiddelen ontwikkelen de studenten technische en leidinggevende vaardigheden. Dr. Achim Schmitt, decaan van de EHL Hospitality Business School legt ons uit hoe deze aanpak concreet vorm krijgt.

De EHL Hospitality Business School combineert academische theorie met praktische training en biedt zo een uitgebreide leerervaring. Die aanpak moedigt studenten aan om niet alleen technische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook belangrijke soft skills zoals aanpassingsvermogen, teamwerk en emotionele intelligentie. “Door te werken aan echte projecten, praktische activiteiten uit te voeren en gebruik te maken van digitale hulpmiddelen, krijgen studenten een veelzijdige opleiding die hen voorbereidt op leidinggevende functies in de horeca en daarbuiten”, zegt dr. Achim Schmitt, decaan van de EHL Hospitality Business School. “Het is onze ambitie om mensen op te leiden tot attente professionals, die complexe taken aankunnen en leiding kunnen geven zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.”

Daarnaast kijkt EHL erop toe dat haar studieprogramma’s afgestemd zijn op de steeds veranderende trends in de sector en de nieuwe verwachtingen van de consument. “We streven ernaar flexibel te blijven in een sector die voortdurend verandert. Dat doen we door onze programma’s regelmatig aan te passen aan de veranderingen in de markt. Onze faculteit werkt nauw samen met professionals uit de sector en met onderzoekers. Zo nemen we hedendaagse uitdagingen zoals duurzaamheid, digitale transformatie en veranderend consumentengedrag in ons leerplan op. We moedigen een mentaliteit van voortdurend leren aan om onze afgestudeerden het vermogen mee te geven om zich aan te passen en te innoveren in een snel veranderend horecalandschap.”

Netwerken is een belangrijk onderdeel van de opleiding bij EHL.

Internationale doelen

Studenten voorbereiden op leiderschap betekent niet alleen hen de juiste kennis meegeven. EHL onderneemt specifieke stappen om haar studenten voor te bereiden op leidinggevende functies in de internationale horecasector. Het is volgens de school belangrijk om hen te stimuleren hun soft skills te ontwikkelen, zoals empathie, culturele flexibiliteit en samenwerking. 

“Via stages en hands-on projecten komen onze studenten in aanraking met praktische uitdagingen die hen voorbereiden op managementfuncties”, zegt Achim Schmitt. “Onze loopbaancoaches ondersteunen studenten bij het uitstippelen van hun eigen professionele traject, of dat nu in de horeca, de financiële wereld, de vastgoedsector of daarbuiten is. Oud-studenten van EHL bekleden leidinggevende functies in verschillende branches, en we zijn er trots op dat we studenten kunnen helpen om vaardigheden te ontwikkelen die nuttig zijn in verschillende sectoren. Daarnaast kunnen studenten die graag een eigen zaak willen opstarten, deelnemen aan een speciaal programma. Zo krijgen ze in het derde jaar tijdens hun stage in de EHL Innovation Hub de kans een eigen start-up uit de grond te stampen.”

EHL Hospitality Business School biedt een dynamische leeromgeving waarin studenten zich ontwikkelen tot veelzijdige professionals in de internationale horecasector.

Samenwerking met de sector

Naast loopbaancoaches werkt EHL samen met toonaangevende bedrijven in de sector. Zo wil het studenten praktische ervaringen, mogelijkheden tot netwerken en waardevolle leermogelijkheden bieden. “We hechten grote waarde aan onze sterke relaties met bedrijven in de horeca en aanverwante sectoren”, vertelt de decaan. “De EHL Alliance, ons wereldwijde zakelijke netwerk, brengt studenten in contact met een groot aantal prestigieuze bedrijven, die stageplaatsen, werkgelegenheid en inzichten in de sector bieden.” 

Daarnaast heeft EHL partnerschappen met gerenommeerde merken zoals Cartier en LVMH. Die zijn geïntegreerd in twee specialisaties binnen het programma van de Master in Hospitality Management (MiHM), waardoor studenten de sector van de luxeproducten rechtstreeks leren kennen. Deze samenwerkingen bieden een dieper inzicht in goede service, merkerfgoed en klantenervaring in high-end sectoren. “Ons bachelorprogramma omvat dan weer verschillende specialisatietrajecten, zodat studenten hun studie kunnen afstemmen op hun interesses en loopbaanambities. Of ze zich nu richten op het beheer van luxemerken, de financiële wereld of ondernemerschap: studenten krijgen de kans om te werken aan projecten die relevant zijn voor de sector, in contact te komen met experts en een netwerk te ontwikkelen dat hun professionele groei ondersteunt.”

Naast kennis en ervaring, zet EHL ook in op de ontwikkeling van soft skills.

Succesverhalen van oud-studenten

Door stageprogramma’s, carrièrebeurzen en samenwerkingsverbanden met bedrijven leggen studenten bovendien nuttige contacten en doen ze praktische ervaring op. Ze krijgen uit de eerste hand inzicht in de realiteit van de sector via gastcolleges door professionals, mentorschappen en echte consultingprojecten. “Dit verhoogt niet alleen hun begrip van de horecasector, maar biedt ook een solide basis voor hun professioneel traject”, licht Achim Schmitt toe. 

Dat de aanpak van EHL loont, tonen de succesverhalen van oud-studenten aan. Zoals het Zwitserse Kitro, dat via artificiële intelligentie voedselverspilling in keukens op een geautomatiseerde manier aanpakt. Ook Beelong is daar een voorbeeld van. Zij analyseren en communiceren de milieu-impact van voedingsproducten via de ECO-SCORE®. “EHL heeft het geluk een wereldwijd netwerk van oud-studenten te hebben die een zinvolle bijdrage leveren aan de horecasector. Velen onder hen creëren impact door in te zetten op volledig nieuwe klantenervaringen, het voortouw te nemen op het vlak van duurzaamheid en innovatieve hotelconcepten te lanceren. Anderen hebben hun vaardigheden aangewend in aanverwante sectoren zoals consulting, technologie en beleggingen, wat de veelzijdigheid van een opleiding bij EHL perfect aantoont. Het vermogen van elk van hen om strategisch te denken, leiding te geven met empathie en zich aan te passen aan veranderende markten benadrukt de degelijkheid van onze aanpak. De verwezenlijkingen van onze oud-studenten dienen als inspiratie voor de huidige studenten en versterken het idee dat de vaardigheden die ze bij EHL ontwikkelen van grote waarde zijn, welk professioneel traject ze ook kiezen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten