Eén van de grote uitdagingen voor jou en je collega’s: tijd besparen en met zo weinig mogelijk ingrediënten zo veel mogelijk doen. Daarmee haal je meer rendement en heb je minder stress. Ontdek hier zes tips om de patisserie van Patisserie du Chef® optimaal in te zetten voor je buffet of koffiebreak.
Moet je snel desserts doorgeven voor veel gasten, dan maakt een efficiënte voorbereiding het verschil.
Efficiëntie begint met een goede planning. Welke hoeveelheden moet je voorzien voor je buffet? We delen graag onze belangrijkste voedselverspelling insights die we meenamen van de conferentie van Food Inspiration:
De vraag naar vegan opties groeit, vooral in steden en onder de jongeren. Met Patisserie du Chef® kan je moeiteloos inspelen op de voorkeuren van je gasten: kort ontdooien en serveren met een persoonlijke finishing touch.
Zelf je patisserie maken? Als chef moet je alles wat je vers verwerkt verplicht en nauwkeurig beschrijven volgens de wetgeving over voedselveiligheid. Met kant-en-klare producten heb je deze informatie direct beschikbaar op het etiket of de website, zodat je gasten goed kunt informeren zonder extra werk of risico’s.
Creëer extra gebruiksmomenten met een high-tea of verwenkoffie en zet patisserie in als eyecatcher. Hoe? Zorg voor een mooi gevarieerd aanbod in mini-porties zoals mignardises of fijn versneden gebak. Kort ontdooien in de koelkast (ca. 1 uur) en direct gepresenteerd, waardoor je ook nog eens tijd hebt gewonnen.
Snijd van tevoren een diepgevroren Misérable in kleine porties en laat ze ontdooien in de verpakking. Zo zijn ze al klaar om ter plaatse te decoreren. Ontdooide patisserie blijft gekoeld nog twee dagen houdbaar. Eventuele overschotjes kun je dus nog inzetten op andere momenten.
Neem dan rechtstreeks contact op met Vandemoortele Professional.