hotelvak.be
nl
Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
6x efficiënt werken met patisserie voor je buffet of koffiebreak

6x efficiënt werken met patisserie voor je buffet of koffiebreak

Eén van de grote uitdagingen voor jou en je collega’s: tijd besparen en met zo weinig mogelijk ingrediënten zo veel mogelijk doen. Daarmee haal je meer rendement en heb je minder stress. Ontdek hier zes tips om de patisserie van Patisserie du Chef® optimaal in te zetten voor je buffet of koffiebreak.

1.      Grote groepen?

Moet je snel desserts doorgeven voor veel gasten, dan maakt een efficiënte voorbereiding het verschil.

  • Snijd de porties in bevroren toestand: dat is makkelijker en geeft een beter resultaat.
  • Gebruik kleine porties: die kun je sneller op het bord leggen omdat je je twee handen kunt gebruiken.
  • Beperk het aantal versieringen en kies voor makkelijk te garneren ingrediënten zoals chocoladevlokken of koekjes.
  • Voeg delicate en verse elementen pas vlak voor het serveren toe om de kwaliteit te behouden, zoals vers fruit of poedersuiker.

2.      Wanneer is trop niet teveel? De 80%-regel voor je buffet

Efficiëntie begint met een goede planning. Welke hoeveelheden moet je voorzien voor je buffet? We delen graag onze belangrijkste voedselverspelling insights die we meenamen van de conferentie van Food Inspiration:

  • Reken op 80% van het aantal geregistreerde gasten voor buffetten – dit is doorgaans ruim voldoende.
  • Gebruik kleinere borden om overconsumptie te verminderen.
  • Het gerecht waarvan er het minste van op het buffet staat, wordt vaak het meeste genomen! Mensen kiezen graag iets wat schaars is. Tip: wordt er van een bepaald dessert minder genomen, neem er dan even een paar weg.
  • Producten van Patisserie du Chef® blijven nog enkele dagen vers in de koeling en kan dus zeker hergebruikt worden bij andere momenten, zoals bij een koffiebreak of als aanvulling op een lunch.

3.      Slim én snel inspelen op de vraag naar plantaardige patisserie

De vraag naar vegan opties groeit, vooral in steden en onder de jongeren. Met Patisserie du Chef® kan je moeiteloos inspelen op de voorkeuren van je gasten: kort ontdooien en serveren met een persoonlijke finishing touch.

4.      Voedselveiligheid gegarandeerd

Zelf je patisserie maken? Als chef moet je alles wat je vers verwerkt verplicht en nauwkeurig beschrijven volgens de wetgeving over voedselveiligheid. Met kant-en-klare producten heb je deze informatie direct beschikbaar op het etiket of de website, zodat je gasten goed kunt informeren zonder extra werk of risico’s.

5.      High-tea of verwenkoffie: blikvangers met een verfijnde smaak

Creëer extra gebruiksmomenten met een high-tea of verwenkoffie en zet patisserie in als eyecatcher. Hoe? Zorg voor een mooi gevarieerd aanbod in mini-porties zoals mignardises of fijn versneden gebak. Kort ontdooien in de koelkast (ca. 1 uur) en direct gepresenteerd, waardoor je ook nog eens tijd hebt gewonnen.

6.      TOPTIP – Efficiënte catering op verplaatsing

Snijd van tevoren een diepgevroren Misérable in kleine porties en laat ze ontdooien in de verpakking. Zo zijn ze al klaar om ter plaatse te decoreren. Ontdooide patisserie blijft gekoeld nog twee dagen houdbaar. Eventuele overschotjes kun je dus nog inzetten op andere momenten.

Heeft u vragen over dit artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Vandemoortele Professional.

Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten